Maandag met Marjolijn; Weer even terug op het schoolplein – de eerste dag op kantoor

Weet je nog je eerste dag op school? Of spelen in de speeltuin met allemaal kinderen die je nog niet kende? Dat je gewoon spontaan op een iemand af liep en je meteen de beste vrienden in de wereld bent?

Soms heb ik dat nog met mensen, daar prijs ik mijzelf echt gelukkig om! Toen ik begon bij groei-IT, was er afgesproken dat ik grotendeels remote mag werken. Superhandig, maar ook een beetje lastig voor iemand die best veel inspiratie krijgt door andere mensen om zich heen. Dus eens in de zoveel tijd ga ik wel naar kantoor, ook natuurlijk omdat dit goed is voor het teamgevoel!

Maandag met Marjolijn; Weer even terug op het schoolplein – de eerste dag op kantoor

Weet je nog je eerste dag op school? Of spelen in de speeltuin met allemaal kinderen die je nog niet kende? Dat je gewoon spontaan op een iemand af liep en je meteen de beste vrienden in de wereld bent?

Soms heb ik dat nog met mensen, daar prijs ik mijzelf echt gelukkig om! Toen ik begon bij groei-IT, was er afgesproken dat ik grotendeels remote mag werken. Superhandig, maar ook een beetje lastig voor iemand die best veel inspiratie krijgt door andere mensen om zich heen. Dus eens in de zoveel tijd ga ik wel naar kantoor, ook natuurlijk omdat dit goed is voor het teamgevoel!

Net als de eerste keer, het klikte zomaar weer

Het was even zoeken en spannend de eerste keer! Alsof ik weer voor het eerst een school binnen liep. Hoe je de eerste dag op kantoor ervaart, zegt natuurlijk heel veel over de bedrijfscultuur en je collega’s. Maar ik deed de deur van het kantoor open en werd meteen begroet door een collega die met armwuivingen duidelijk maakte dat ik wel naast hem kon komen zitten. Nou ben ik een echt gevoelsmens en dit voelde net als vroeger: zo’n stil pact; jij bent mijn soort persoon!

Ik vind het ook altijd heel belangrijk om mijn gevoel te onderbouwen. Gedrag én reactie op gedrag wordt door zo veel verschillende factoren beïnvloed. Soms kan het echt lastig zijn om onder woorden te brengen waarom je iets voelt, waarom je op een bepaalde manier reageert en waarom iemand iets in je triggert; positief of negatief.

Net als de eerste keer, het klikte zomaar weer

Het was even zoeken en spannend de eerste keer! Alsof ik weer voor het eerst een school binnen liep. Hoe je de eerste dag op kantoor ervaart, zegt natuurlijk heel veel over de bedrijfscultuur en je collega’s. Maar ik deed de deur van het kantoor open en werd meteen begroet door een collega die met armwuivingen duidelijk maakte dat ik wel naast hem kon komen zitten. Nou ben ik een echt gevoelsmens en dit voelde net als vroeger: zo’n stil pact; jij bent mijn soort persoon!

Ik vind het ook altijd heel belangrijk om mijn gevoel te onderbouwen. Gedrag én reactie op gedrag wordt door zo veel verschillende factoren beïnvloed. Soms kan het echt lastig zijn om onder woorden te brengen waarom je iets voelt, waarom je op een bepaalde manier reageert en waarom iemand iets in je triggert; positief of negatief.

Hoe de DISC test mijn gevoel bevestigde

Gelukkig ben ik daar niet de enige in: wij werken namelijk met de DISC, om zo elkaars gedrag beter te begrijpen en beter samen te werken. De DISC is een vrij simpele test die je in een paar minuten kan maken en waarmee je tijdens een training inzicht krijgt in je eigen gedrag én dat van anderen. Ik ben blijkbaar erg rood (Dominant, wist ik al..) en geel (Ik hou wel van wat aandacht en vind het fijn als ik mensen positief kan beïnvloeden).

Nu is het niet zo dat mijn vriendelijk zwaaiende collega dezelfde kleuren heeft als ik. Maar we komen genoeg overeen om goed samen te werken én verschillen genoeg om creatieve ideeën bij elkaar naar boven te brengen! Mijn gevoel bij hem is nog steeds hetzelfde als die eerste dag, alleen nu onderbouwd door inzichten van de DISC.

Hoe de DISC test mijn gevoel bevestigde

Gelukkig ben ik daar niet de enige in: wij werken namelijk met de DISC, om zo elkaars gedrag beter te begrijpen en beter samen te werken. De DISC is een vrij simpele test die je in een paar minuten kan maken en waarmee je tijdens een training inzicht krijgt in je eigen gedrag én dat van anderen. Ik ben blijkbaar erg rood (Dominant, wist ik al..) en geel (Ik hou wel van wat aandacht en vind het fijn als ik mensen positief kan beïnvloeden).

Nu is het niet zo dat mijn vriendelijk zwaaiende collega dezelfde kleuren heeft als ik. Maar we komen genoeg overeen om goed samen te werken én verschillen genoeg om creatieve ideeën bij elkaar naar boven te brengen! Mijn gevoel bij hem is nog steeds hetzelfde als die eerste dag, alleen nu onderbouwd door inzichten van de DISC.

Nieuwsgierig naar jouw DISC kleuren?

Wil jij meer inzicht in jouw gedrag? Ben je benieuwd in hoeverre jij lijkt op die ene gezellige collega (of die wat minder gezellige collega)? Via onze leeromgeving welke binnenkort live komt kan je online de DISC training volgen. De voorkeur aan live of in teamverband? Bekijk even de verschillende opties op onze website www.in-spired.nl😉

Nieuwsgierig naar jouw DISC kleuren?

Wil jij meer inzicht in jouw gedrag? Ben je benieuwd in hoeverre jij lijkt op die ene gezellige collega (of die wat minder gezellige collega)? Via onze leeromgeving welke binnenkort live komt kan je online de DISC training volgen. De voorkeur aan live of in teamverband? Bekijk even de verschillende opties op onze website www.in-spired.nl😉

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.