Hoe meer vrijheid ik krijg, hoe meer verantwoordelijkheid ik neem.

Onze collega Roderick is nu 4 maanden werkzaam binnen groei-IT als Recruitment Consultant. Roderick heeft daarvoor in de Hospitality branche gewerkt en deelt in deze blog zijn kijk op het thuis voelen in je werk omgeving.

Hoe meer vrijheid ik krijg, hoe meer verantwoordelijkheid ik neem.

Onze collega Roderick is nu 4 maanden werkzaam binnen groei-IT als Recruitment Consultant. Roderick heeft daarvoor in de Hospitality branche gewerkt en deelt in deze blog zijn kijk op het thuis voelen in je werk omgeving.

Van leuk contact met kandidaten krijg ik écht energie!

Werk zie ik als een middel om mijzelf te kunnen inzetten om anderen verder te helpen in het leven. Binnen mijn werkzaamheden als recruiter krijg ik dan ook ontzettend veel energie van leuke gesprekken met kandidaten. Dit hoeft niet altijd met een positieve uitkomst te zijn in de vorm van een plaatsing bij de klant. Regelmatig krijg ik bijvoorbeeld een antwoord terug dat iemand niet open staat voor een nieuwe werkomgeving, maar mijn bericht wel erg persoonlijk en leuk vond. Dat is iets waar ik echt heel erg blij van kan worden.

Van leuk contact met kandidaten krijg ik écht energie!

Werk zie ik als een middel om mijzelf te kunnen inzetten om anderen verder te helpen in het leven. Binnen mijn werkzaamheden als recruiter krijg ik dan ook ontzettend veel energie van leuke gesprekken met kandidaten. Dit hoeft niet altijd met een positieve uitkomst te zijn in de vorm van een plaatsing bij de klant. Regelmatig krijg ik bijvoorbeeld een antwoord terug dat iemand niet open staat voor een nieuwe werkomgeving, maar mijn bericht wel erg persoonlijk en leuk vond. Dat is iets waar ik echt heel erg blij van kan worden.

Nee is ja zeggen tegen jezelf

Mijn grootste leermoment in mijn carrière is mijn burn-out geweest. Ik liep ertegenaan dat ik overal altijd “ja” op zei. Op de lange termijn hou je dit niet meer vol. Ik zat destijds in een omgeving waar er geen begrip was voor “nee”. Er was dan altijd een wedervraag in de vorm van: “wanneer kan je dan wel?” of “lukt dit dan nog wel even?”. Dit gaf mij destijds het idee dat “nee” zeggen iets slechts was. Door mijn burn-out heb ik geleerd om duidelijk mijn grenzen aan te geven en goed te communiceren. Als ik nu iets niet ga redden qua deadline of afspraak, kan ik nee zeggen en direct goed uitleggen waarom het op dat moment niet voor mij lukt.

De mensen maken een goede werkplek, niet het kantoor

Als ik nadenk over wat een werkplek goed maakt, is dat een inspirerende omgeving waar ruimte is voor vragen, fouten en humor. Een fancy kantoor maakt niet per sé de werkplek goed. Het gaat erom dat je elkaar helpt wanneer je ergens tegenaan loopt en je op deze manier jezelf en elkaar goed leert kennen, waardoor je sneller gezamenlijk je doel bereikt. Zo neem ik bijvoorbeeld veel sneller mijn verantwoordelijkheid als ik ook vrijheid en vertrouwen krijg. Vertrouw op mij dat ik mijn taken oppak zonder hierop te pushen. Dan zal ik je zeker niet teleurstellen en extra mijn best doen om de gegeven vrijheid te belonen.

 

Nee is ja zeggen tegen jezelf

Mijn grootste leermoment in mijn carrière is mijn burn-out geweest. Ik liep ertegenaan dat ik overal altijd “ja” op zei. Op de lange termijn hou je dit niet meer vol. Ik zat destijds in een omgeving waar er geen begrip was voor “nee”. Er was dan altijd een wedervraag in de vorm van: “wanneer kan je dan wel?” of “lukt dit dan nog wel even?”. Dit gaf mij destijds het idee dat “nee” zeggen iets slechts was. Door mijn burn-out heb ik geleerd om duidelijk mijn grenzen aan te geven en goed te communiceren. Als ik nu iets niet ga redden qua deadline of afspraak, kan ik nee zeggen en direct goed uitleggen waarom het op dat moment niet voor mij lukt.

De mensen maken een goede werkplek, niet het kantoor

Als ik nadenk over wat een werkplek goed maakt, is dat een inspirerende omgeving waar ruimte is voor vragen, fouten en humor. Een fancy kantoor maakt niet per sé de werkplek goed. Het gaat erom dat je elkaar helpt wanneer je ergens tegenaan loopt en je op deze manier jezelf en elkaar goed leert kennen, waardoor je sneller gezamenlijk je doel bereikt. Zo neem ik bijvoorbeeld veel sneller mijn verantwoordelijkheid als ik ook vrijheid en vertrouwen krijg. Vertrouw op mij dat ik mijn taken oppak zonder hierop te pushen. Dan zal ik je zeker niet teleurstellen en extra mijn best doen om de gegeven vrijheid te belonen.

 

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde

Respect is erg belangrijk en vanzelfsprekend voor mij. Gelukkig zie ik dit ook terug op de werkvloer bij groei-IT. De collega’s zijn allemaal totaal anders in waar zij vandaan komen, in welke levensfase zij zitten en in hun karakter. Door het respect en de openheid naar elkaar toe, maken wij optimaal gebruik van deze verschillen. Hierdoor creëren wij een basis waarin iedereen kan doen waar hij of zij goed in is en dit komt samen in mooie resultaten.

Als ik terug reflecteer op mijn tijd binnen groei-IT tot nu toe, zal ik het werken hier omschrijven als: “groeien doe je samen”. Dat is echt waar wij voor staan en wat voor elke collega afzonderlijk een fijne werkplek creëert.

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde

Respect is erg belangrijk en vanzelfsprekend voor mij. Gelukkig zie ik dit ook terug op de werkvloer bij groei-IT. De collega’s zijn allemaal totaal anders in waar zij vandaan komen, in welke levensfase zij zitten en in hun karakter. Door het respect en de openheid naar elkaar toe, maken wij optimaal gebruik van deze verschillen. Hierdoor creëren wij een basis waarin iedereen kan doen waar hij of zij goed in is en dit komt samen in mooie resultaten.

Als ik terug reflecteer op mijn tijd binnen groei-IT tot nu toe, zal ik het werken hier omschrijven als: “groeien doe je samen”. Dat is echt waar wij voor staan en wat voor elke collega afzonderlijk een fijne werkplek creëert.

Andere interessante blogs

Andere interessante blogs.