Teamontwikkeling & training

Elke organisatie wil de productiviteit van teams en medewerkers verhogen en leren hoe je dit het beste kunt doen. Wij mensen werken graag samen en laten ons graag inspireren. Toch?  We leren met en van elkaar. Toch komen wij in de praktijk vaak grote uitdagingen tegen op het gebied van samenwerken. Collega’s die elkaar de tent uitvechten, frustraties, opgekropte emoties en collega’s die elkaar verkeerd informeren of steeds buitenspel zetten. Onbewust zitten er allerlei patronen in het onbewuste van het team die als gevolg wrijving hebben. Het is ontzettend belangrijk om als organisatie op tijd te signaleren dat het team gefaciliteerd moet worden. Daarnaast is jouw rol als directeur of manager ook cruciaal. Jij moet er uiteindelijk voor zorgen dat jouw leiderschapsstijl goed aansluit bij het team en de fase waar de organisatie op dat moment zit. Soms heeft de frustratie in het team ook te maken met de leider. Wellicht zijn zaken niet duidelijk of zijn de verwachtingen niet helder. Misschien klinkt dit wat hard maar wij zeggen altijd ‘’only management can change the system’’. Verandering begint bij de top. Op het moment dat teams niet goed samenwerken, men elkaar in de weg zit en er veel wrijving is wat niet zorgt voor glans dan is dit ook vaak terug te brengen naar de top en hoe er op dat niveau met elkaar wordt samengewerkt. Wellicht is de visie niet helder of is er nog onenigheid over de koers van de organisatie.

Je geeft jouw team en de ontwikkeling van jouw team niet alleen aandacht als het niet goed gaat maar ook juist als het wel goed gaat. Het kan niet zo zijn dat je geen focus hebt op de ontwikkeling van jouw medewerkers. Het is hoe dan ook een must. Zeker in een tijd waarbij jouw medewerkers op zoek zijn naar zingeving, het hogere doel en impact maken. Jouw medewerkers komen niet meer naar het werk omdat het moet, zij komen naar het werk omdat zij graag willen bijdrage aan een hoger doel. Ze zijn op zoek naar een werkgever of team waar zij zich thuis voelen.

Voor jou als directeur of manager is het belangrijk om jouw medewerkers te helpen in hun ontwikkeling. Niet alleen gericht op de individu maar juist ook kijkend naar een team en daar één geheel van maken. Een sterk functionerend team, wat fantastisch op elkaar inspeelt en complementair aan elkaar is. Een team waar het bruist van de energie, waar men open en eerlijk is en waar een ieder streeft naar succesvol zijn. Dat zou jouw focus moeten zijn!

Onze aanpak
Performancegericht: We werken in onze trainingen bewust aan resultaat, met persoonlijke leerdoelen als uitgangspunt. We gebruiken
daarom ook zoveel mogelijk eigen praktijkvoorbeelden van deelnemers. Deze dienen als kapstok om de leerstof aan op te hangen.

Talentgericht
We gaan er vanuit dat iedereen relevante competenties bezit en maken op basis daarvan liever van een 7 een 8 (of meer!), dan van een 4 een 5.
Het ontwikkelen en uitbouwen van iets waar iemand talent voor heeft levert snellere en betere resultaten én meer energie en zelfvertrouwen.

Een goede gesprekspartner zijn
De dialoog aangaan op je weg door oprechte nieuwsgierigheid en de bereidheid altijd de waarom vraag op te zoeken en te beantwoorden.

Keuzes maken
Altijd op zoek naar de kracht en de vrijheid van anderen binnen de kaders van de strategische agenda en de identiteit van uw organisaties.
Ons doel is om de persoonlijke doelstellingen uit te lijnen met de bedrijfsdoelstellingen.

89 % van de fouten die gemaakt worden op de werkvloer hebben te maken met het gebrek aan softskills

Hoe kunnen wij jou helpen?

Jij wil jouw organisatie verder helpen en hebt ontdekt dat er meer nodig is dan slechts het volgen van opleidingen. Dat heb je goed gezien!

Je kan voor zowel teamontwikkeling als organisatieontwikkeling bij ons terecht. Wij staan naast teams en organisaties. Wat er momenteel ook gaande is binnen jouw organisatie (reorganisatie, transitie, digitale transformatie) wij helpen je hier succesvol door heen te komen. Onze sessies zijn gericht op:

  • Teamcoaching
  • Management & Leidinggeven
  • Communicatie
  • Verandermanagement
  • Strategisch Management

Binnen de Gemeente Rotterdam trainen wij gedurende 1,5 jaar alle HBO en WO trainees

Trainee programma begeleiden , Gemeente Rotterdam

Binnen de Parnassia Groep houden wij ons bezig met de IT transitie. We transformeren de organisatie van een beheerorganisatie naar een regieorganisatie.
Een groot project met een doorlooptijd van 2 jaar.

IT transitie trekken, Parnassia Groep

Binnen de ROC Midden Nederland hebben wij de docente geholpen om inzicht te krijgen in hun eigen levensscript en de
impact van hun gedrag en communicatie op studenten.

DISC training, ROC Midden Nederland

De operationeel Directeur heeft ons gevraagd om het team te helpen inzicht te krijgen in haar kracht.
Wat doen we nu goed en wat kan beter. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was het ontwikkelen van een
aanspreekcultuur.

DISC training , Crossphase

Voor elke situatie is een oplossing. Waar kunnen wij jou mee helpen?

Error: Contact form not found.