CIO Platform – Adviseur Digitale Transformatie

Wil je fungeren als adviseur voor diverse CIO’s, waarbij je hen vertegenwoordigt bij stakeholders, hen adviseert en inspireert op het gebied van digitale transformatie, wetgeving, technologische mogelijkheden en toepassingen? Ben je geïnteresseerd in het samen met hen ontwikkelen van een visie op belangrijke thema’s zoals security, AI en andere relevante onderwerpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij CIO Platform Nederland zijn we op zoek naar een adviseur die optreedt als spreekbuis en sparringpartner voor diverse CIO’s. Je zult niet alleen regelmatig adviesrapporten opstellen, maar ook deelnemen aan sessies en communities die door ons of in ons ecosysteem worden georganiseerd. We hebben het over wat de betekenis van AI is voor het onderwijs of de bouw? En welke impact kan het hebben in de zorgsector?

Profiel van de senior beleidsmedewerker (m/v of anderszins):

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Ruime werkervaring in beleidsvoorbereidende of public affairs rol
 • Interesse voor/ervaring met digitale technologie toepassing
 • Communicatief vaardig, schakelt gemakkelijk tussen C-level en operationeel niveau
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheid in Nederlands en Engels
 • Grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen
 • Collegiaal, resultaatgericht en nauwkeurig
 • Netwerk binnen genoemde gremia/nationale IT is een pré

Wat wij bieden:

 • Veel vrijheid in het vormgeven van je werk en werkweek. Door het werken vanuit huis geen tijdverlies aan woon-werkverkeer en optimale balans tussen werk en privé.
 • Kans om veel kennis, ervaring en een hoogwaardig netwerk op te doen in het zeer actuele, inspirerende en dynamische werkveld van digitalisering.
 • Een marktconform salaris. Daar komen nog bij een bijdrage aan kantooruitrusting, pensioenvoorziening, vakantiegeld en 13e maand. We gaan uit van een werkweek van 36 uur. Parttime (bv. 28 of 32 uur per week) is bespreekbaar.

Solliciteren?

Marketing by

Op dit moment is er veel nieuwe wet- en regelgeving die klaar is en geïmplementeerd moet worden. In deze rol zul je deelnemen aan externe vergaderingen van bijvoorbeeld ministeries, VNO-NCW, ECP, NL Digital en CA-ICT Daarnaast begeleid je werkgroepen die zich bezighouden met thema’s zoals digital strategy (van architectuur, innovatie tot agile werken), diversity en inclusion, information security en vendor relations.

Jij bent verantwoordelijk voor verschillende aspecten, waaronder het vertalen van de impact van wet- en regelgeving en het beheersbaar maken van de implementatie ervan. Daarnaast zul je de behoeften van CIO’s identificeren en hen adviseren, met een sterke focus op de eerdergenoemde vier hoofdthema’s. Je zult niet alleen een visie presenteren, maar ook concrete acties ondernemen en praktische stappen zetten in beleid en uitvoering, dit zijn belangrijke verantwoordelijkheden in jouw rol naast het creatieve en conceptuele aspect van de functie.

Het recruitmentproces

 • Je hebt een intake met een iemand van groei-IT;
 • Je wordt uitgenodigd voor een (online) gesprek;
 • Jouw cv en motivatie worden voorgelegd aan anderen binnen het team;
 • Gefeliciteerd, je ontvangt een aanbieding!

Over groei-IT

Groei-IT is een werving en selectiebureau 2.0. Wij begeleiden jou in jouw carrière. We vinden het belangrijk dat jij in een omgeving werkt waar jij in jouw kracht staat. Daarnaast is het belangrijk dat jij acteert vanuit jouw why. Jouw why is immers jouw kracht. Als je goed in je vel zit en vol energie je werk doet dan ben je niet alleen een talentvolle medewerker, jij wordt ook een gelukkig mens. Omdat wij het belangrijk vinden dat je op de juiste plek terecht komt vragen wij in de gesprekken goed door. We zijn erg benieuwd naar jouw drijfveren, ambities, angsten en motivaties. Ook staan wij stil bij jouw toekomstplannen. Jouw groei staat bij ons centraal.