Hoe heeft Frank zijn eerste week ervaren?

Na bijna 8 jaar actief te zijn geweest in het MKB segment begon ik me steeds vaker af te vragen hoe projecten bij grootzakelijke organisaties er uit zien. Niet een training voor 8, maar voor 300 man. Niet OneDrive voor 20, maar voor 20.000 gebruikers beschikbaar maken? Daarom tekende ik op  28 augustus bij Adoptify.  Al bekend met het Brabantse Helvoirt (Ik heb gestudeerd in Breda) en na fijne kennismakingsgesprekken stond ik te popelen om aan de slag te gaan.

NAAM: Frank van der Burgh
FUNCTIE: Office 365 Consultant
ADOPTIFIER VANAF: 1 oktober 2020
BEMIDDELD DOOR: groei-IT

De laatste zomerse week van 2020: Ik nam afscheid van collega’s bij mijn vorige werkgever en het kabinet zag zich genoodzaakt de corona maatregelen weer aan te scherpen. In die week begon ik bij Adoptify. Een week van veel nieuwe indrukken, nieuwe gezichten, nieuwe tools, nieuwe methodieken en nieuwe opdrachten. De eerste uitdaging? Mag ik mijn eerste werkdag op kantoor starten, of geven we op deze speciale dag gehoor aan de oproep van Rutte om toch vooral thuis te blijven werken?

Dag 1: Brabantse Lunch 

Gelukkig, ondanks het nieuws hebben we besloten dat ik toch naar kantoor mag komen. We zijn slechts met z’n tweeën. Er is dus genoeg ruimte om aan de introductie te beginnen. De basis is snel gelegd; het perfecte kopje koffie, de fruitmand en een fijne plek om mijn laptop te stallen. In vogelvaart komt het intranet, de Teams omgeving, de procedures en alles wat maar met Adoptify te maken heeft aan bod. Al snel is het lunchtijd en vieren we de eerste dag met een lunch bij Lots (het restaurant bij uitstek voor Adoptify). Een goede Brabantse lunch duurt natuurlijk langer dan 30 minuten en voor ik het wist, reed ik die middag voldaan en klaar voor het echte werk terug naar huis.

Dag 2: Andere getallen, Andere Koek 

Vandaag vanuit huis aan de slag. Rustig beginnen is er zeker niet bij. Er is een mooie opdracht bij het UMC beschikbaar gekomen, maar er moet snel geschakeld worden. Ze willen graag aan de slag met Microsoft Teams en wij zijn gevraagd hierin medewerkers te ondersteunen en op weg te helpen. Er moeten maar liefst 13.000 mensen worden omgezet. Dit is andere koek, koek waar ik mijn tanden graag in wil zetten! De hele dag staat in het teken om alle randvoorwaarden op orde te krijgen en startklaar te zijn voor komende maandag.

Er moeten maar liefst 13.000 mensen worden omgezet. daar wil ik mijn tanden graag in zetten!

Dag 3, 4 en 5: Lang weekend met verrassingen 

Voor we de maandag starten geniet ik thuis van het eerste weekend. Zowel afgelopen vrijdag als op zaterdag komt er een pakje aan de deur. Zowel van Adoptify als de van Groei-IT komt er een welkompresentje om het gevoel extra goed te maken. Na deze verrassingen kan ik uiteraard niet wachten op aanstaande maandag.

Dag 6: Roll it out 

Het is maandag en ik ga nu dan echt aan de slag voor het UMC Utrecht. In een projectteam waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn maken we een een plan om iedereen zo snel en succesvol mogelijk naar Microsoft Teams te krijgen. Een toffe uitdaging waarin ik probeer medewerkers zo goed mogelijk door deze transitie te helpen.

Nog maar de laatste twee dagen van de eerste week, maar ik ben vol aan de slag met mijn eerste opdracht. Tussen het normale werk door heb ik gesprekken met de collega’s en leer ik iedereen beter kennen. En ik raak bekend met alles wat met Adoptify te maken heeft.
Al met al is de week voorbijgevlogen en kan ik terugkijken op een toffe eerste week. Nu vooruitblikken op de uitdagende opdrachten bij mooie klanten die ik in deze nieuwe baan zocht, inburgeren bij Adoptify en een hoop nieuwe dingen leren.

Dag7: En door!

Het was voor het eerst (en hopelijk voor het laatst) dat ik een nieuwe baan ben begonnen waarin Corona zoveel impact heeft op ons werk. Voor medewerkers en bedrijven merk je dat het ondanks alle middelen lastig blijft om het sociale aspect van het werk goed te ondervangen. Maar tot nu heeft Adoptify me met videobellen, een presentje, een ‘social’ call, een dag start en via chat met elkaar in verbinding blijven, laten zien er alles aan doet om je, ondanks de maatregelen, goed te laten landen en je op een fijne manier motiveert. Met een begin als deze kun je alleen maar zeggen; ‘Op naar de volgende weken!’

Wil jij net als Frank ook als Office 365 Consultant of Adoptie Consultant aan de slag?
Plan een kopje koffie met ons in

Error: Contact form not found.