Whitepaper – Vrouwen in de IT: geen wens maar een noodzaak.

Diversiteit en inclusiviteit zijn onderwerpen waar niet alleen HR-afdelingen, maar gehele organisaties tegenwoordig dagelijks mee te maken hebben. Dit is geen hype of trend, maar een noodzaak: juist omdat onderzoek heeft aangetoond dat het werken in diverse teams veel voordelen heeft, zoals creativiteit en innovatie.

In IT- en techbedrijven is diversiteit echter vaak niet aanwezig. Binnen de Nederlandse IT-bedrijven is 82% van de werknemers een witte man.

In deze whitepaper gaan we kijken naar waarom diversiteit zo belangrijk is voor organisaties en waarom meer vrouwen in de IT laten werken daar zo belangrijk voor is.

Je krijgt hierbij inzichten in:

  • Waarom IT nog steeds een mannenwereld is
  • De veranderende rol van IT
  • De voordelen van diversiteit op de werkvloer
  • 6 Aandachtspunten om meer vrouwen in de IT te krijgen

Over groei-IT

Groei-IT is een werving en selectiebureau 2.0. Wij begeleiden jou in jouw carrière. We vinden het belangrijk dat jij in een omgeving werkt waar jij in jouw kracht staat. Daarnaast is het belangrijk dat jij acteert vanuit jouw why. Jouw why is immers jouw kracht. Als je goed in je vel zit en vol energie je werk doet dan ben je niet alleen een talentvolle medewerker, jij wordt ook een gelukkig mens. Omdat wij het belangrijk vinden dat je op de juiste plek terecht komt vragen wij in de gesprekken goed door. We zijn erg benieuwd naar jouw drijfveren, ambities, angsten en motivaties. Ook staan wij stil bij jouw toekomstplannen. Jouw groei staat bij ons centraal.