Project Description

Vacature

Technical writer

Vacature

Technical writer

Heb jij een technische achtergrond? Ben jij sterk in het overbrengen van technische informatie? Verdiep jij je graag in de details van machines en ben je instaat om deze op een praktische manier over te brengen naar de eindgebruiker? Dan zoeken wij jou!

Je bent als technisch schrijver verantwoordelijk voor het schrijven van de gebruikershandleidingen, servicehandleidingen en onderdelenlijsten. Hierin werk je nauw samen met de afdeling Engineering en Werkvoorbereiding. Documentatie omvat technische handleidingen, apparatuur handleidingen, bedienings- en onderhoudsinstructies / handleidingen, database-invoer, onderdelenlijsten, montage-instructies, rapporten, bijlagen en projectvoorstellen.

Deze rol vereist interacties met managers en technisch personeel op alle afdelingen. Omdat de meeste AGV’s klant specifiek zijn heeft elke machine een andere handleiding. Daarom zal je betrokken zijn in het ontwikkelproces zodat jij op de hoogte bent van alle variaties en aanpassingen.

Wat vragen wij van jou?

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol zijn een aantal zaken belangrijk

  • Je hebt een afgeronde bachelor diploma in de richting van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technisch schrijven of communicatie met ervaring in technisch schrijven
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
  • Vloeiend in het Nederlands en uitstekende beheersing van technisch Engels (vooral schrijven) en bij voorkeur ook Duits
  • Ervaring met CAD software zoals AutoCAD en SolidWorks, SolidWorks Composer en Adobe CS is een pluspunt

Wie zijn wij?

Wij zijn Oceaneering. Specialist als het gaat om het bouwen van Automated Guided Vehicles. Dit doen wij wereldwijd voor toonaangevende merken zoals Porsche en Lego. We werken vanuit ons kantoor in Utrecht.

Hoe ziet het recruitmentproces eruit?

  • Je hebt een intake met een Recruiter van groei-IT.
  • Jouw cv en motivatie worden voorgelegd aan de HR Manager van Oceaneering
  • Je wordt uitgenodigd voor een online gesprek
  • Er volgt een gesprek met jouw manager en een aantal collega’s uit het team.
  • Gefeliciteerd, je ontvangt een aanbieding!

Over groei-IT

Groei-IT is een werving en selectiebureau 2.0. Wij begeleiden jou in jouw carrière. We vinden het belangrijk dat jij in een omgeving werkt waar jij in jouw kracht staat. Daarnaast is het belangrijk dat jij acteert vanuit jouw why. Jouw why is immers jouw kracht. Als je goed in je vel zit en vol energie je werk doet dan ben je niet alleen een talentvolle medewerker, jij wordt ook een gelukkig mens. Omdat wij het belangrijk vinden dat je op de juiste plek terecht komt vragen wij in de gesprekken goed door. We zijn erg benieuwd naar jouw drijfveren, ambities, angsten en motivaties. Ook staan wij stil bij jouw toekomstplannen. Jouw groei staat bij ons centraal.

Solliciteren?