Veel werk bij IT dankzij een complexe organisatiestructuur

Parnassia Groep biedt specialistische hulp voor alle psychische problemen. De organisatie bestaat uit verschillende zorgmerken die zijn onderverdeeld in kleinschalige teams. De teams werken intensief samen, door onderling kennis te delen, maar ook doordat specialisten van verschillende zorgmerken gezamenlijke teams vormen, denk hierbij aan levenslooppoli’s en wijkteams. Om alle teams met elkaar samenwerken vraagt dit een hoop van de IT afdeling.

Advies bij IT transitie

Mounia Houari heeft de IT Transitie begeleid als ad interim adviseur, waarbij we door middel van de Rockefeller-strategie handvatten hebben gegeven aan de transitie. Het doel was om de IT afdeling te transformeren: van beheer organisatie naar regie organisatie. Employer branding speelde ook een belangrijke rol in deze transitie. Als onderdeel van de employer brand strategie hebben wij “het waarom” verhaal ontwikkeld en dit doorgevoerd in video’s en vacatures. Verder hebben wij diverse IT teams getraind op het gebied van communiceren en samenwerken. Tot slot hebben wij met onze partner easy dash Power BI dashboards ontwikkeld om de data realtime inzichtelijk te maken voor de zorgteams in verschillende wijken.

De resultaten

Inmiddels hebben wij 45 FTE aan vacatures ingevuld voor de Parnassia Groep en zijn wij nog steeds partner en leverancier voor de IT afdeling.

Quote van Marc Maessen, IT Directeur Parnassia Groep: “De verandering begint met de juiste mensen op de juiste plek. Zonder groei-IT was de transitie niet gelukt.”

Vlog: Mounia loopt een dagje mee in de zorg bij Dorestad

Ook de volgende stap zetten in jouw IT-recruitment? Neem contact met ons op!