Gaan wij ooit nog terug naar werken op kantoor?

Gaan wij ooit nog terug naar werken op kantoor?

Create your own office!

Gaan we ooit terug naar het oude normaal? En met normaal bedoelen wij van 09:00 tot 17:00 uur op kantoor aanwezig zijn. Veel bedrijven die voorheen tegen het thuiswerken waren, en hun medewerkers het liefst zoveel mogelijk op kantoor hadden zijn nu tot nieuwe inzichten gekomen. Namelijk medewerkers werken toch wel als ze thuis zijn ;-). Ook zien zij in dat het mogelijk is om het werk op een afstand te organiseren. En natuurlijk snappen wij ook de werkgevers die graag de medewerkers op kantoor willen hebben. Verbinden is erg belangrijk en dat lukt niet altijd op afstand. Toch heeft de Corona crisis ons laten inzien dat wij het werk veel makkelijker en efficiënter kunnen organiseren.

Eigenlijk is het best vreemd dat elk werkend persoon in Nederland op hetzelfde tijdstip in de auto stapt om vervolgens massaal in de file te gaan staan. Ondanks dat het ons frustreert en wij door deze frustratie de ochtend geïrriteerd beginnen, besluiten wij om 17:00 uur exact weer hetzelfde te doen. En dat niet éénmalig maar dag in en dag uit. Waarom in godsnaam?

(Ok heel soms is reistijd wel even fijn om je hoofd te legen, heel soms)

Binnen de meeste kantoorfuncties kan je een groot hoeveelheid van het werk op een afstand organiseren. Dit vergt wel de juiste informatievoorziening en beleid maar het is allemaal mogelijk. Een groot voordeel is de reistijd die wegvalt. Een ander voordeel is dat je werk en privébalans beter op elkaar afgestemd zijn. Je kan de kinderen naar school brengen en de ochtend beginnen met een wandeling of hardlooprondje. Voor je gezondheid is dit ook beter. Veel beter dan je druk maken in de file.

Wat wij terecht missen als wij volledig thuiswerken zijn de momenten met onze collega’s. Informele momenten zoals de kopjes koffie en een wandeling buiten maar ook de formele momenten zoals even sparren, vergaderen of een idee gezamenlijk uitwerken.

Ontmoetingsplek
Wat ons betreft is er straks geen kantoor meer. Het kantoor mag dienen als ontmoetingsplek. Een plek waarbij we samenkomen om te vergaderen of even sparren met elkaar. We zitten er niet de hele dag maar slechts een paar uur. Het drukke leven anno 2020 vraagt veel van ons. En een ieder met een drukke baan of gezin komt tijd tekort. Hoe fijn is het als dit het nieuwe normaal wordt? Dat jij dagelijks 1, 2 of 3 uur wint omdat je geen reistijd meer hebt. En als werkgever ben je natuurlijk angstig dat het teamgevoel minder wordt, en men zich minder verbonden voelt aan jouw organisatie. Maar dit is slechts een kwestie van het aannemen van een andere mindset, en inspelen op het nieuwe normaal. Er zijn genoeg manieren om in contact te blijven met jouw medewerkers.

Je hoeft niet al jouw kantoren te sluiten, je hoeft slechts de functie van het kantoor aan te passen. In plaats van allerlei werkplekken mag het één grote woonkamer worden , een inspirerende omgeving!  Het wordt een omgeving waar men even kan ontspannen, ontmoeten en opladen. Men komt niet meer dagelijks maar 2 of 3 keer per week. Men kom niet van 09:00 tot 17:00 uur maar van 11:00 tot 14:00 uur.

Create Your Own Office 

Mocht je toch wel al je kantoren willen sluiten, en niet het nut inzien van het kantoor. Dan hebben we een andere optie. Zo kan je namelijk het concept Create Your Own Office in het leven te roepen. Je sluit al jouw kantoren en geeft jouw medewerkers de mogelijkheid om zelf te bepalen waar ze elkaar ontmoeten. Er zijn genoeg werkplekken, koffietentjes die toegankelijk zijn voor een ieder om te werken. En waarom zou je met een collega afspreken op kantoor als je allebei in dezelfde buurt woont en het kantoor 50 KM verderop is gevestigd. We doen juist inspiratie op als we op verschillende plekken komen. Op inspirerende dagen is het dan handig om een leuke locatie te huren. De hei geeft toch meer inspiratie dan het kantoor. Ook is het mogelijk om ruimtes te boeken extern voor kleinere groepen. Het kost je slechts een paar euro.

Heb jij als werkgever al nagedacht over het nieuwe normaal?

Over groei-IT

Zonder de juiste talenten is het realiseren van bedrijfsgroei onmogelijk!

Wij zijn groei-IT!

Wij helpen organisaties met het vinden en binden van IT talent.

Samen met u en het management bouwen wij mee aan het creëren van een organisatie waar de beste talenten werken, die vervolgens voor u bezig zijn om het beste resultaat te behalen.

Wij helpen u met de 2 lastige vragen waar uw organisatie mee te maken heeft, namelijk;

  1. Hoe vind ik talentvolle medewerkers?
  2. Hoe kan ik deze talentvolle medewerkers binden?

Zonder antwoord op deze vragen is het realiseren van bedrijfsgroei onmogelijk en is het een kwestie van tijd voordat de concurrent u inhaalt en de talenten die er zijn overstappen! En dat wil u niet. Toch?

Wil jij samenwerken of sparren over vinden en binden van Talent? Neem dan contact met ons op!

Error: Contact form not found.