Vrouw & IT: Monique Vermeltfoort

Wie ben je?

Mijn naam is Monique. Onlangs ben ik 31 jaar geworden. Ik woon in Utrecht waar ik pas een eigen huis gekocht heb. Mijn hobby’s kan ik helaas vanwege corona niet echt doen, maar ik ga graag naar concerten, festivals en ik pak graag een terrasje met mooi weer. In deze tijd vervang ik dat door etentjes en spelletjesavonden met vrienden. Ik heb gestudeerd in Groningen waar ik eerst een bachelor Bedrijfskunde behaald heb en vervolgens een master in Human Resource Management. Beide heeft in essentie niet direct met een baan in de IT te maken.

Vrouw & IT: Monique Vermeltfoort

Wie ben je?

Mijn naam is Monique. Onlangs ben ik 31 jaar geworden. Ik woon in Utrecht waar ik pas een eigen huis gekocht heb. Mijn hobby’s kan ik helaas vanwege corona niet echt doen, maar ik ga graag naar concerten, festivals en ik pak graag een terrasje met mooi weer. In deze tijd vervang ik dat door etentjes en spelletjesavonden met vrienden. Ik heb gestudeerd in Groningen waar ik eerst een bachelor Bedrijfskunde behaald heb en vervolgens een master in Human Resource Management. Beide heeft in essentie niet direct met een baan in de IT te maken.

Tijdens mijn studie heb ik een bijbaan gehad in een bruin cafe, hier heb ik heel veel plezier aan beleeft en veel geleerd, met name over verschillende type mensen. Na het behalen van mijn diploma ben ik in Groningen aan de slag gegaan als recruiter bij IBM. Daar ben ik in aanraking gekomen met IT en IT-ers, omdat ik altijd op zoek was naar technische profielen. Recruitment was echter niet helemaal mijn ding. Na anderhalf heb ik binnen IBM een andere functie aangeboden gekregen als Workday consultant in Amsterdam. In eerste instantie geen idee wat de functie inhield, maar inmiddels ben ik zo’n 4 jaar werkzaam als Workday consultant en bevalt het heel goed. Het leuke aan deze functie vind ik dat het op het snijvlak ligt van HR en IT.

Waarom IT?

Het snijvlak tussen HR en de IT kant vind ik heel interessant. Ik vind het bijvoorbeeld leuk dat ik IT gerelateerde oplossingen kan bedenken voor HR Partners, managers en medewerkers. We zijn steeds meer aan het digitaliseren en alle oplossingen moeten gebruiksvriendelijker worden voor alle medewerkers. Ik vind het mooi dat technologie oplossingen kan bedenken voor bepaalde (HR) vraagstukken. Ik ben pas begonnen bij een ander bedrijf, BRDG. Hier werk ik ook als Workday consultant, maar waar ik voorheen vooral grote implementatieprojecten deed, ondersteunen we klanten van BRDG juist ook heel erg bij de fase daarna. Dus hoe kunnen we de gecreëerde oplossingen in Workday nog gebruiksvriendelijker en efficiënter maken en helpen we klanten bij het maximaliseren van hun Workday oplossing.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk nu voornamelijk vanuit huis, gezien de pandemie en zit nu dus wel veel achter mijn laptop. Maar normaliter verschillen mijn dagen best wel, en dat heeft te maken met de fase waarin ik zit met klanten.

In sommige fases zit ik voornamelijk in workshops, die ik bijwoon of juist faciliteer. Bij het faciliteren ga ik samen met de klant door hun HR processen heen en identificeren we waar geautomatiseerd kan worden, of waar processen efficiënter kunnen.  Maar andere dagen ben ik juist bezig met de vertaalslag maken, dus dan heb ik al die vereisten verzameld in de workshops en deze vertaal ik dan naar oplossingen in het systeem. Die dagen, zit ik vooral achter mijn laptop om de beste oplossingen te creëren.Die diversiteit in het werk vind ik wel heel leuk. Het binden met een klant en het bouwen van een relatie met de klant vind ik uitdagend.

 

Tijdens mijn studie heb ik een bijbaan gehad in een bruin cafe, hier heb ik heel veel plezier aan beleeft en veel geleerd, met name over verschillende type mensen. Na het behalen van mijn diploma ben ik in Groningen aan de slag gegaan als recruiter bij IBM. Daar ben ik in aanraking gekomen met IT en IT-ers, omdat ik altijd op zoek was naar technische profielen. Recruitment was echter niet helemaal mijn ding. Na anderhalf heb ik binnen IBM een andere functie aangeboden gekregen als Workday consultant in Amsterdam. In eerste instantie geen idee wat de functie inhield, maar inmiddels ben ik zo’n 4 jaar werkzaam als Workday consultant en bevalt het heel goed. Het leuke aan deze functie vind ik dat het op het snijvlak ligt van HR en IT.

Waarom IT?

 Het snijvlak tussen HR en de IT kant vind ik heel interessant. Ik vind het bijvoorbeeld leuk dat ik IT gerelateerde oplossingen kan bedenken voor HR Partners, managers en medewerkers. We zijn steeds meer aan het digitaliseren en alle oplossingen moeten gebruiksvriendelijker worden voor alle medewerkers. Ik vind het mooi dat technologie oplossingen kan bedenken voor bepaalde (HR) vraagstukken. Ik ben pas begonnen bij een ander bedrijf, BRDG. Hier werk ik ook als Workday consultant, maar waar ik voorheen vooral grote implementatieprojecten deed, ondersteunen we klanten van BRDG juist ook heel erg bij de fase daarna. Dus hoe kunnen we de gecreëerde oplossingen in Workday nog gebruiksvriendelijker en efficiënter maken en helpen we klanten bij het maximaliseren van hun Workday oplossing.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk nu voornamelijk vanuit huis, gezien de pandemie en zit nu dus wel veel achter mijn laptop. Maar normaliter verschillen mijn dagen best wel, en dat heeft te maken met de fase waarin ik zit met klanten.

In sommige fases zit ik voornamelijk in workshops, die ik bijwoon of juist faciliteer. Bij het faciliteren ga ik samen met de klant door hun HR processen heen en identificeren we waar geautomatiseerd kan worden, of waar processen efficiënter kunnen.  Maar andere dagen ben ik juist bezig met de vertaalslag maken, dus dan heb ik al die vereisten verzameld in de workshops en deze vertaal ik dan naar oplossingen in het systeem. Die dagen, zit ik vooral achter mijn laptop om de beste oplossingen te creëren.Die diversiteit in het werk vind ik wel heel leuk. Het binden met een klant en het bouwen van een relatie met de klant vind ik uitdagend.

 

’’growth en comfort don’t coexist’’

’’growth en comfort don’t coexist’’

Behaalde successen

Ik kan niet zo goed een specifiek moment noemen, maar successen voor mij zijn toch wel tevreden klanten. Dat je weet dat een pijnpunt opgelost is waar ze al jaren mee zaten, en dat ik  een goede relatie met de klant heb opgebouwd. Ook ben ik wel trots op de positieve feedback die ik krijg van klanten. Als consultant wil je nou eenmaal klanten tevreden stellen. Ook het idee dat heel veel medewerkers over de hele wereld uiteindelijk gaan werken met de, hopelijk verbeterde, processen die ik gebouwd heb in Workday geeft voldoening.

 

Welke kwaliteiten hebben vrouwen nodig in de IT? 

Ik denk dat vrouwen een voordeel hebben, omdat we vaak een hoger empathisch vermogen hebben. Technologie raakt heel veel mensen, maar als je aan de achterkant zit heb je dat niet altijd door. Echter, is het van belang dat je die eindgebruiker nooit uit het oog verliest en ik denk dat vrouwen zich net iets beter kunnen voorstellen wat de impact is. Ook denk ik dat een vrouw veel kan bijdragen aan een team en diversiteit is gewoon heel belangrijk. Niet alleen in gender, maar over het algemeen. We streven er bij BRDG ook echt naar om een divers team op te bouwen. Verder denk ik dat het essentieel is om leergierig te zijn. De IT wereld is altijd in ontwikkeling dus je moet blijven leren en dat maakt het ook wel uitdagend om in de IT te werken. Een quote, of les die me is bijgebleven van de voormalig (vrouwelijk) CEO van IBM is  ‘’growth en comfort don’t coexist’’ dus je moet altijd buiten je comfortzone zitten om te blijven groeien en essentieel te blijven.

 

Tips voor vrouwen in de IT?

Gewoon doen! Laat je niet tegenhouden omdat er nu weinig vrouwen zijn in de IT wereld. Eigenlijk kan je het nu ook als een voordeel zien, er wordt vaak gestreefd naar een 50/50 balans waardoor er veel kansen liggen. Voorheen begreep ik niet goed waarom er gestreefd werd naar die balans, en dacht ik dat vrouwen gewoon andere interesses hadden. Alleen denk ik nu dat er gewoon een groot tekort is aan rolmodellen en dat is wel essentieel. Als je als jong meisje niemand in de IT ziet werken, ga je dat minder snel als optie zien voor jezelf. Meer vrouwelijke rolmodellen in de IT laat aan meiden zien dat het wel een optie is. Daarnaast wil ik wel laten zien dat het juist heel leuk is om in de IT te werken als vrouw. Mocht je overwegen om de IT richting om te gaan, maar je twijfelt, probeer dan onderzoek te doen naar banen in de IT en benader mensen, die staan er vast en zeker voor open om even te praten. Ik in ieder geval!

Over groei-iT

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Behaalde successen

Ik kan niet zo goed een specifiek moment noemen, maar successen voor mij zijn toch wel tevreden klanten. Dat je weet dat een pijnpunt opgelost is waar ze al jaren mee zaten, en dat ik  een goede relatie met de klant heb opgebouwd. Ook ben ik wel trots op de positieve feedback die ik krijg van klanten. Als consultant wil je nou eenmaal klanten tevreden stellen. Ook het idee dat heel veel medewerkers over de hele wereld uiteindelijk gaan werken met de, hopelijk verbeterde, processen die ik gebouwd heb in Workday geeft voldoening.

 

Welke kwaliteiten hebben vrouwen nodig in de IT? 

Ik denk dat vrouwen een voordeel hebben, omdat we vaak een hoger empathisch vermogen hebben. Technologie raakt heel veel mensen, maar als je aan de achterkant zit heb je dat niet altijd door. Echter, is het van belang dat je die eindgebruiker nooit uit het oog verliest en ik denk dat vrouwen zich net iets beter kunnen voorstellen wat de impact is. Ook denk ik dat een vrouw veel kan bijdragen aan een team en diversiteit is gewoon heel belangrijk . Niet alleen in gender, maar over het algemeen. We streven er bij BRDG ook echt naar om een divers team op te bouwen. Verder denk ik dat het essentieel is om leergierig te zijn. De IT wereld is altijd in ontwikkeling dus je moet blijven leren en dat maakt het ook wel uitdagend om in de IT te werken. Een quote, of les die me is bijgebleven van de voormalig (vrouwelijk) CEO van IBM is  ‘’growth en comfort don’t coexist’’ dus je moet altijd buiten je comfortzone zitten om te blijven groeien en essentieel te blijven.

 

Tips voor vrouwen in de IT?

Gewoon doen! Laat je niet tegenhouden omdat er nu weinig vrouwen zijn in de IT wereld. Eigenlijk kan je het nu ook als een voordeel zien, er wordt vaak gestreefd naar een 50/50 balans waardoor er veel kansen liggen. Voorheen begreep ik niet goed waarom er gestreefd werd naar die balans, en dacht ik dat vrouwen gewoon andere interesses hadden. Alleen denk ik nu dat er gewoon een groot tekort is aan rolmodellen en dat is wel essentieel. Als je als jong meisje niemand in de IT ziet werken, ga je dat minder snel als optie zien voor jezelf. Meer vrouwelijke rolmodellen in de IT laat aan meiden zien dat het wel een optie is. Daarnaast wil ik wel laten zien dat het juist heel leuk is om in de IT te werken als vrouw. Mocht je overwegen om de IT richting om te gaan, maar je twijfelt, probeer dan onderzoek te doen naar banen in de IT en benader mensen, die staan er vast en zeker voor open om even te praten. Ik in ieder geval!

Over groei-iT

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.