Vrouw & IT: Emelia Inees

Wie ben ik?

Mijn naam is Emelia Inees, 33 jaar. Ik ben woonachtig in Delft en ben van Ghanese afkomst.

Als oudste binnen het gezin draag ik de zorg voor mijn broertje en zusje en heeft dit mijn tevens gevormd tot wie ik nu ben. Mijn omgeving klopt graag bij mij aan voor advies en omdat ik niet anders ben gewend, neem ik deze verantwoordelijkheid ook met genoegen.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mijn blog over haarverzorging maar deel ik ook graag mijn persoonlijke levenservaringen.

Vrouw & IT: Emelia Inees

Wie ben ik?

Mijn naam is Emelia Inees, 33 jaar. Ik ben woonachtig in Delft en ben van Ghanese afkomst.

Als oudste binnen het gezin draag ik de zorg voor mijn broertje en zusje en heeft dit mijn tevens gevormd tot wie ik nu ben. Mijn omgeving klopt graag bij mij aan voor advies en omdat ik niet anders ben gewend, neem ik deze verantwoordelijkheid ook met genoegen.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mijn blog over haarverzorging maar deel ik ook graag mijn persoonlijke levenservaringen.

Momenteel ben ik al 3 jaar werkzaam bij Peak-IT als IT-recruiter. Wat mij voornamelijk aanspreekt in mijn rol als recruiter, is het stukje adviseren van mensen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. De vragen die mij bezig houden zijn bijvoorbeeld; Wie ben jij, wat houd je bezig en waar loop je eventueel tegenaan. Met deze vragen kan er vervolgens een match gemaakt worden.

Waarom IT ?

Hiervoor heb ik in een hele andere branche gezeten in de rol als; Bezorging Coördinator. Dit werk deed ik ook met alle plezier, echter had ik al heel snel door dat dit niet mijn toekomst was. Het werk was makkelijk en zag hier verder dan niet veel uitdaging in.  Ik had het werk snel eigen gemaakt en had verder geen ruimte om door te groeien. Ik wist wel altijd wat ik wilde doen, maar in welke branche was altijd nog een vraagteken. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan heb ik met meerdere bedrijven gesprekken gehad, vervolgens ben ik benaderd door Peak-IT. Hier maakte ik voor het eerste kennis met de IT en sindsdien ben ik hier helemaal verliefd op geworden. Dus waarom IT? Puur per toeval. Ondanks dat, heb ik altijd al interesse gehad in IT gerelateerde zaken en hoe ik bepaalde meldingen zelf kon oplossen.

Welke successen heb je behaald?

Het belangrijkste was voornamelijk het vak leren en begrijpen. Het klinkt misschien een beetje stom maar bij IT dacht ik meteen aan sleutelen aan een computer. En nu ik zelf in de IT werk zie en begrijp ik dat dit veel verder gaat dan alleen sleutelen. IT is een branche wat nooit zal verdwijnen en zich alleen maar blijft ontwikkelen. Dit zorgt er ook voor dat dit mij blijft uitdagen. Aangezien ik ontwikkeling super belangrijk vindt, zowel op werk gebied als persoonlijk. Dus mijn succes is vooral dat ik 3 jaar in de IT branche werk met plezier. En dat ik mezelf elke dag opnieuw proberen uit te dagen. Mijn nieuwe uitdaging is certificaten behalen en verder wil ik starten met MS-900.

Momenteel ben ik al 3 jaar werkzaam bij Peak-IT als IT-recruiter. Wat mij voornamelijk aanspreekt in mijn rol als recruiter, is het stukje adviseren van mensen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. De vragen die mij bezig houden zijn bijvoorbeeld; Wie ben jij, wat houd je bezig en waar loop je eventueel tegenaan. Met deze vragen kan er vervolgens een match gemaakt worden.

Waarom IT ?

Hiervoor heb ik in een hele andere branche gezeten in de rol als; Bezorging Coördinator. Dit werk deed ik ook met alle plezier, echter had ik al heel snel door dat dit niet mijn toekomst was. Het werk was makkelijk en zag hier verder dan niet veel uitdaging in.  Ik had het werk snel eigen gemaakt en had verder geen ruimte om door te groeien. Ik wist wel altijd wat ik wilde doen, maar in welke branche was altijd nog een vraagteken. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan heb ik met meerdere bedrijven gesprekken gehad, vervolgens ben ik benaderd door Peak-IT. Hier maakte ik voor het eerste kennis met de IT en sindsdien ben ik hier helemaal verliefd op geworden. Dus waarom IT? Puur per toeval. Ondanks dat, heb ik altijd al interesse gehad in IT gerelateerde zaken en hoe ik bepaalde meldingen zelf kon oplossen.

Welke successen heb je behaald?

Het belangrijkste was voornamelijk het vak leren en begrijpen. Het klinkt misschien een beetje stom maar bij IT dacht ik meteen aan sleutelen aan een computer. En nu ik zelf in de IT werk zie en begrijp ik dat dit veel verder gaat dan alleen sleutelen. IT is een branche wat nooit zal verdwijnen en zich alleen maar blijft ontwikkelen. Dit zorgt er ook voor dat dit mij blijft uitdagen. Aangezien ik ontwikkeling super belangrijk vindt, zowel op werk gebied als persoonlijk. Dus mijn succes is vooral dat ik 3 jaar in de IT branche werk met plezier. En dat ik mezelf elke dag opnieuw proberen uit te dagen. Mijn nieuwe uitdaging is certificaten behalen en verder wil ik starten met MS-900.

”Het is belangrijk dat je een omgeving vindt, waar je je als vrouw prettig bij voelt!”

”Het is belangrijk dat je een omgeving vindt, waar je je als vrouw prettig bij voelt!”

Heb je het idee dat vrouwen harder moet werken om zich te kunnen bewijzen?

Als vrouw in het algemeen vind ik dat je altijd wel een stapje achter loopt. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ‘’het gezin’’ het moeder zijn en werken, het met verlof gaan tijdens een zwangerschap. Dit is een reden om iets harder te rennen binnen deze markt. Maar ik wil ook zeker geloven dat als je op een servicedesk terecht komt, je echt een mannenwereld binnen loopt en zeker als vrouw harder aan te bak moet om gezien te worden.

Welke voordelen hebben wij als vrouw?

Wij vrouwen tonen sneller empathie, kunnen multitasken en we hoeven dit niet te forceren. Vrouwen handelen uit naturen en emotie . De vrouwen zijn steeds meer gewild in de IT en dit heeft te maken met dat IT niet meer is wat het 10 jaar geleden was. Het is geen harde techniek meer. Het gaat nu vooral om de soft skills. De mannen zijn vooral technisch en de vrouwen wat communicatiever. Hier vind je weer een mooi balans in waarom het belangrijk is om variatie te hebben in zowel vrouwen als mannen.

Welk advies zou je mee willen geven aan vrouwen die een carrière willen maken in de IT?

Gewoon doen ! IT is allang geen mannenwereld meer. Ja er werken merendeels mannen echter leven we nu in 2021 en die verdeling van man en vrouw bestaat niet meer. We moeten ook in onze communicatie meer gaan richten op vrouwen. Ik betrap mij er zelf ook op dat de vacatureteksten veel meer naar mannen gericht zijn.  We moeten de vrouwen hier meer in mee nemen en het anders formuleren. Ook is het belangrijk dat de vrouwen een omgeving zoeken waar ze gelukkig van worden. Wanneer je solliciteert bij een bedrijf, is het belangrijk om de bedrijfscultuur in gedachte te houden. Het is belangrijk dat je een omgeving vindt, waar je je als vrouw prettig bij voelt!

Over groei-IT

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Heb je het idee dat vrouwen harder moet werken om zich te kunnen bewijzen?

Als vrouw in het algemeen vind ik dat je altijd wel een stapje achter loopt. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld ‘’het gezin’’ het moeder zijn en werken, het met verlof gaan tijdens een zwangerschap. Dit is een reden om iets harder te rennen binnen deze markt. Maar ik wil ook zeker geloven dat als je op een servicedesk terecht komt, je echt een mannenwereld binnen loopt en zeker als vrouw harder aan te bak moet om gezien te worden.

Welke voordelen hebben wij als vrouw?

Wij vrouwen tonen sneller empathie, kunnen multitasken en we hoeven dit niet te forceren. Vrouwen handelen uit naturen en emotie . De vrouwen zijn steeds meer gewild in de IT en dit heeft te maken met dat IT niet meer is wat het 10 jaar geleden was. Het is geen harde techniek meer. Het gaat nu vooral om de soft skills. De mannen zijn vooral technisch en de vrouwen wat communicatiever. Hier vind je weer een mooi balans in waarom het belangrijk is om variatie te hebben in zowel vrouwen als mannen.

Welk advies zou je mee willen geven aan vrouwen die een carrière willen maken in de IT?

Gewoon doen ! IT is allang geen mannenwereld meer. Ja er werken merendeels mannen echter leven we nu in 2021 en die verdeling van man en vrouw bestaat niet meer. We moeten ook in onze communicatie meer gaan richten op vrouwen. Ik betrap mij er zelf ook op dat de vacatureteksten veel meer naar mannen gericht zijn.  We moeten de vrouwen hier meer in mee nemen en het anders formuleren. Ook is het belangrijk dat de vrouwen een omgeving zoeken waar ze gelukkig van worden. Wanneer je solliciteert bij een bedrijf, is het belangrijk om de bedrijfscultuur in gedachte te houden. Het is belangrijk dat je een omgeving vindt, waar je je als vrouw prettig bij voelt!

Over groei-IT

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.