Vrouw & IT: Elaine Versloot

  • Naam: Elaine Versloot.
  • Functie: Chief Operations.
  • Organisatie: Binx.io -Cloud consultancy

Wie ben ik

Mijn naam is Elaine en ik ben 32 jaar. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Berkel en Rodenrijs.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met Crossfitt, gamen en maak ik graag een rit over het strand met mijn paard.

Vrouw & IT: Elaine Versloot

  • Naam: Elaine Versloot.
  • Functie: Chief Operations.
  • Organisatie: Binx.io -Cloud consultancy

Wie ben ik

Mijn naam is Elaine en ik ben 32 jaar. Ik woon samen met mijn man en 3 kinderen in Berkel en Rodenrijs.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met Crossfitt, gamen en maak ik graag een rit over het strand met mijn paard.

Waarom heb je voor IT gekozen?

Gedurende mijn loopbaan ben ik in de IT terecht gekomen en doorgegroeid.  Ik heb voorheen zowel in de horeca als in de Retail gewerkt en vervolgens kreeg ik de kans om een administratieve functie bij een IT bedrijf te starten. Vanaf daar ben ik doorgegroeid.

Zowel het creatieve als het technische had ik echter altijd al in me zitten. In het verleden bouwde ik bijvoorbeeld de websites voor sportverenigingen in de buurt. Ook schroefde ik op jonge leeftijd met mijn opa twee computers uit elkaar om er weer een nieuwe van te maken. Dus ergens zat er altijd wel liefde voor IT.

Wat houdt jouw rol in?

Mijn rol is erg divers. Ik houd mij voornamelijk bezig met de operatie, dus de delivery van onze projecten en het faciliteren van de mensen en hun groei. Ook houd ik mij bezig met de wat andere mensen vaak saaiere werkzaamheden vinden, om ervoor te zorgen dat onze administratie up to date is bijvoorbeeld. In de basis doe ik elke dag mijn best om iedereen te faciliteren in hun werk. Binnen ons team van 30 man zijn wij met 4 vrouwen, in een vrij masculiene organisatie. Daar gaat mijn voorkeur ook wel naar uit, omdat het vrij no nonsens is, dus ‘what you see is what you get’. Het werken met vrouwen is soms complexer omdat niet altijd alles uitgesproken wordt. Knopen doorhakken, no nonsens en tegelijkertijd wel het empathische vind ik fijn binnen een organisatie.

Welke successen heb je behaald?

Een ervaring die mij is bijgebleven was in mijn 24ste levensjaar. Ik was projectmanager van een vrij groot project. Ik kwam binnen bij één van de eerste meetings met de klant en op dat moment dachten zij dat ik de secretaresse was die de aantekeningen kwam nemen, ze schrokken ervan toen ik aankondigde dat ik hun projectmanager was. Uiteindelijk hebben we dat project met succes kunnen afronden. Ik vond het heel leuk om dan toch het tegendeel te bewijzen.
Verder vinden veel mensen het werkende moeder zijn met 3 kinderen een succes, zelf vind ik het heel normaal. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn MBA behaald als alleenstaande moeder, terwijl ik tegelijkertijd fulltime werkte. Veel mensen om mij heen interpreteren dat wel als een succes. In het verleden werd ik ook weleens benadeeld omdat ik zwanger/moeder was, echter ben ik momenteel werkzaam binnen een bedrijf die mij niet ziet als breekbare moeder van 3, maar als Elaine een volwassen professional.

Waarom heb je voor IT gekozen?

Gedurende mijn loopbaan ben ik in de IT terecht gekomen en doorgegroeid.  Ik heb voorheen zowel in de horeca als in de Retail gewerkt en vervolgens kreeg ik de kans om een administratieve functie bij een IT bedrijf te starten. Vanaf daar ben ik doorgegroeid.

Zowel het creatieve als het technische had ik echter altijd al in me zitten. In het verleden bouwde ik bijvoorbeeld de websites voor sportverenigingen in de buurt. Ook schroefde ik op jonge leeftijd met mijn opa twee computers uit elkaar om er weer een nieuwe van te maken. Dus ergens zat er altijd wel liefde voor IT.

Wat houdt jouw rol in?

Mijn rol is erg divers. Ik houd mij voornamelijk bezig met de operatie, dus de delivery van onze projecten en het faciliteren van de mensen en hun groei. Ook houd ik mij bezig met de wat andere mensen vaak saaiere werkzaamheden vinden, om ervoor te zorgen dat onze administratie up to date is bijvoorbeeld. In de basis doe ik elke dag mijn best om iedereen te faciliteren in hun werk. Binnen ons team van 30 man zijn wij met 4 vrouwen, in een vrij masculiene organisatie. Daar gaat mijn voorkeur ook wel naar uit, omdat het vrij no nonsens is, dus ‘what you see is what you get’. Het werken met vrouwen is soms complexer omdat niet altijd alles uitgesproken wordt. Knopen doorhakken, no nonsens en tegelijkertijd wel het empathische vind ik fijn binnen een organisatie.

Welke successen heb je behaald?

Een ervaring die mij is bijgebleven was in mijn 24ste levensjaar. Ik was projectmanager van een vrij groot project. Ik kwam binnen bij één van de eerste meetings met de klant en op dat moment dachten zij dat ik de secretaresse was die de aantekeningen kwam nemen, ze schrokken ervan toen ik aankondigde dat ik hun projectmanager was. Uiteindelijk hebben we dat project met succes kunnen afronden. Ik vond het heel leuk om dan toch het tegendeel te bewijzen.
Verder vinden veel mensen het werkende moeder zijn met 3 kinderen een succes, zelf vind ik het heel normaal. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn MBA behaald als alleenstaande moeder, terwijl ik tegelijkertijd fulltime werkte. Veel mensen om mij heen interpreteren dat wel als een succes. In het verleden werd ik ook weleens benadeeld omdat ik zwanger/moeder was, echter ben ik momenteel werkzaam binnen een bedrijf die mij niet ziet als breekbare moeder van 3, maar als Elaine een volwassen professional.

”No nonsens, what you see is what you get”

”No nonsens, what you see is what you get”

Heb je soms het gevoel gehad dat je harder moest werken dan de mannen?

Er zijn wel momenten geweest dat ik het gevoel heb gehad dat ik harder moest vechten dan mannen voor een positie. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik bijvoorbeeld weleens reacties als; ‘Oh.. wil je dan nu parttime bij de receptie werken, want dan kan je geen projectmanager zijn’. En toen de eerstvolgende promotie naar een man ging, dacht ik wel dat als ik nu niet zwanger was geweest, ik die promotie wel had gekregen. In het verleden heb ik wel situaties gehad waarin ik het gevoel kreeg dat ik net een stapje harder moest lopen dan de mannen om mij heen. En dat ik net andere argumenten kreeg om een promotie niet te krijgen. In mijn geval waren de managers vaak de wat ‘klassiekere mannen’. Ik denk dat die, waarschijnlijk onbewust, toch liever kiezen voor een andere man in hun buurt.

Welke eigenschappen hebben een voordeel in de IT?

Een vrouwelijke eigenschap die een voordeel kan zijn binnen de IT is bijvoorbeeld multitasking, dat is een hele belangrijke! Vaak zijn vrouwen daar wel goed in. Ook oog hebben voor de persoon achter de technische skills. Ik denk dat het echt een vrouwelijke kwaliteit is. De kwaliteiten die mij persoonlijk verder helpen in mijn rol zijn mijn empathisch vermogen en dat ik organisatorisch sterk ben.

Wat kunnen factoren zijn waarom vrouwen de IT uitstromen?

Er zijn veel IT-organisaties die een klassieke wereld hebben. Het kan zijn dat het als vrouw lastiger is om daar te werken. Echter zie ik wel dat het bij innovatieve bedrijven makkelijker wordt voor vrouwen om te kunnen landen, hun feminiene skills worden daar belangrijk gevonden. Ik denk dat je als bedrijf bewust open moet staan voor het zijn van een inclusieve werkgever als je wilt werken aan je toekomstperspectief.

Heb je nog advies voor de vrouwen die een carrière willen maken binnen de IT?

Het is belangrijk dat je iets doet waar je blij van wordt en dat je een omgeving zoekt die daar bij past. Zoek naar een omgeving waar jij goed tot je recht komt. En zet door, er zullen veel tegenslagen zijn maar het is uiteindelijk echt de moeite waard!

Over Groei-IT.

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Heb je soms het gevoel gehad dat je harder moest werken dan de mannen?

Er zijn wel momenten geweest dat ik het gevoel heb gehad dat ik harder moest vechten dan mannen voor een positie. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik bijvoorbeeld weleens reacties als; ‘Oh.. wil je dan nu parttime bij de receptie werken, want dan kan je geen projectmanager zijn’. En toen de eerstvolgende promotie naar een man ging, dacht ik wel dat als ik nu niet zwanger was geweest, ik die promotie wel had gekregen. In het verleden heb ik wel situaties gehad waarin ik het gevoel kreeg dat ik net een stapje harder moest lopen dan de mannen om mij heen. En dat ik net andere argumenten kreeg om een promotie niet te krijgen. In mijn geval waren de managers vaak de wat ‘klassiekere mannen’. Ik denk dat die, waarschijnlijk onbewust, toch liever kiezen voor een andere man in hun buurt.

Welke eigenschappen hebben een voordeel in de IT?

Een vrouwelijke eigenschap die een voordeel kan zijn binnen de IT is bijvoorbeeld multitasking, dat is een hele belangrijke! Vaak zijn vrouwen daar wel goed in. Ook oog hebben voor de persoon achter de technische skills. Ik denk dat het echt een vrouwelijke kwaliteit is. De kwaliteiten die mij persoonlijk verder helpen in mijn rol zijn mijn empathisch vermogen en dat ik organisatorisch sterk ben.

Wat kunnen factoren zijn waarom vrouwen de IT uitstromen?

Er zijn veel IT-organisaties die een klassieke wereld hebben. Het kan zijn dat het als vrouw lastiger is om daar te werken. Echter zie ik wel dat het bij innovatieve bedrijven makkelijker wordt voor vrouwen om te kunnen landen, hun feminiene skills worden daar belangrijk gevonden. Ik denk dat je als bedrijf bewust open moet staan voor het zijn van een inclusieve werkgever als je wilt werken aan je toekomstperspectief.

Heb je nog advies voor de vrouwen die een carrière willen maken binnen de IT?

Het is belangrijk dat je iets doet waar je blij van wordt en dat je een omgeving zoekt die daar bij past. Zoek naar een omgeving waar jij goed tot je recht komt. En zet door, er zullen veel tegenslagen zijn maar het is uiteindelijk echt de moeite waard!

Over Groei-IT.

Wij helpen organisaties met het vinden & binden van IT talenten. Heb je een moeilijke IT vacature die je maar niet ingevuld krijgt? Of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een werkgeversmerk? Neem contact met ons op via info@groei-it.nl 

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.