Maandag met Marjolijn; Wat als…?

En toen… ging de knop om.

Lichte paniek veranderde in een benauwd gevoel. Het benauwde gevoel veranderde in een huilbui. En de huilbui in een (concept)mailtje naar mijn nieuwe baas.

Wat weet ik nou eigenlijk over die nieuwe klant? Wat als mijn nieuwe contact van alles wil weten waar ik geen antwoord op heb?

Die afspraak die toch nu echt eens door moest gaan werd wéér afgezegd. Dus geen brainstorm, dús nog steeds geen concreet plan. Wat als het straks nou allemaal in het water loopt? Dan staat daar straks die hele ploeg mij aan te kijken en is iedereen zijn bed uit gekomen zonder dat we echt wat concreets kunnen laten zien.

Wat als, wat als, wat als…

Maandag met Marjolijn; Wat als…?

En toen… ging de knop om.

Lichte paniek veranderde in een benauwd gevoel. Het benauwde gevoel veranderde in een huilbui. En de huilbui in een (concept)mailtje naar mijn nieuwe baas.

Wat weet ik nou eigenlijk over die nieuwe klant? Wat als mijn nieuwe contact van alles wil weten waar ik geen antwoord op heb?

Die afspraak die toch nu echt eens door moest gaan werd wéér afgezegd. Dus geen brainstorm, dús nog steeds geen concreet plan. Wat als het straks nou allemaal in het water loopt? Dan staat daar straks die hele ploeg mij aan te kijken en is iedereen zijn bed uit gekomen zonder dat we echt wat concreets kunnen laten zien.

Wat als, wat als, wat als…

‘Wat als’ draait om je mindset

Wat als, ik een geweldig gesprek heb met mijn nieuwe contact? Ik met hem spreek over wie hij als persoon is, want dát is waar ik goed in ben. Wat als ik hem aan steek met mijn enthousiasme over hem en zijn ervaringen?

Wat als dat gesprek op een ander moment wel door kan gaan, we een geweldige brainstormsessie hebben en we met een heel mooi idee komen? Wat als die druk, die soms ook best wel lekker is, me gaat helpen juist tot een heel mooi concept te komen?

Wat als, niet alles mijn verantwoordelijkheid is maar ik mijn best doe en ik boven alles het plezier in mijn werk en leven blijf inzien? En met datgene wat ik het beste kan, er het beste van maak? En dat ik daar dan gewoon lekker trots op ben?

‘Wat als’ draait om je mindset

Wat als, ik een geweldig gesprek heb met mijn nieuwe contact? Ik met hem spreek over wie hij als persoon is, want dát is waar ik goed in ben. Wat als ik hem aan steek met mijn enthousiasme over hem en zijn ervaringen?

Wat als dat gesprek op een ander moment wel door kan gaan, we een geweldige brainstormsessie hebben en we met een heel mooi idee komen? Wat als die druk, die soms ook best wel lekker is, me gaat helpen juist tot een heel mooi concept te komen?

Wat als, niet alles mijn verantwoordelijkheid is maar ik mijn best doe en ik boven alles het plezier in mijn werk en leven blijf inzien? En met datgene wat ik het beste kan, er het beste van maak? En dat ik daar dan gewoon lekker trots op ben?

Dus besloot ik dit te schrijven. Schrijven heeft me altijd al geholpen om alles goed op een rijtje te krijgen. Om mijn gedachtes en gevoelens te ordenen. Want wat als… kan ook heel positief zijn! Het draait eigenlijk allemaal om je mindset. Want als je er zelf positief in staat, dan zijn nieuwe situaties ook niet meteen negatief. Je gaat het dan anders in.

Dus besloot ik dit te schrijven. Schrijven heeft me altijd al geholpen om alles goed op een rijtje te krijgen. Om mijn gedachtes en gevoelens te ordenen. Want wat als… kan ook heel positief zijn! Het draait eigenlijk allemaal om je mindset. Want als je er zelf positief in staat, dan zijn nieuwe situaties ook niet meteen negatief. Je gaat het dan anders in.

 

Wat helpt jou om je mindset te veranderen?

Wat helpt jou om je mindset te veranderen?

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.