IT’ers zijn net mensen!

IT’ers zijn net mensen!

Wat waren je gedachten toen je 8 jaar oud was. Wie was je toen?

Ik groeide op in Arnhem en heb een groot deel van mijn jeugd in de bossen van Arnhem rondgebracht. Ik geloof dat ik toen ik 8 was vooral met takken in het bos aan het spelen was. Mijn gedachten zullen vast ook gegaan zijn over hoe gaaf de nieuwe hut in het bos was.  Ook deed ik met mijn vader aan Aikido. Een Japanse vechtkunst waarbij je gebruik maakt van de kracht van de tegenstander om jezelf te verdedigen.

Wat wilde je als kind worden?  

Dat wisselde nogal. Als kind wou ik, naast ridder, het vaakst helikopterpiloot worden. Toen ik erachter kwam dat ik daarvoor bij defensie moest gaan werken heb ik de droom opgegeven. Studeren aan de universiteit leek mij een leukere optie.

Voor wat mogen wij jou in de nacht wakker maken?  

Heel toevallig is mijn sportschool ook 24/7 open…

Wat zou jij doen met een miljoen?

Ik zou een RAUH Welt BEGRIFF (RWB) Porsche laten bouwen door Akira Nakai. Het gave aan zijn projecten is zijn vakmanschap en handwerk. Waarom een RWB Porsche? Deze Porsches staan voor de visie van Akira Nakai. Hij vliegt de hele wereld over om in één weekend een Porsche met de hand te verbouwen. Zijn werk is erg polariserend en lekker eigenzinnig. Hij heeft een duidelijke eigen visie maar in overleg met zijn cliënten bouwt hij unieke auto’s.

Wat fascineert jou als het gaat om technologie?

De constante vooruitgang en hoeveel er mogelijk is. Elke keer als er iets nieuws op de markt komt is dat “het product”. Vaak zie je dat “het product” op dat moment baanbrekend is maar uiteindelijk weer ingehaald wordt door een nieuwe innovatie. Het fascinerende hieraan is dat het ook jezelf dwingt om constant in beweging te blijven.

Daarnaast valt mij op dat producten nooit helemaal benut worden. Door de constante innovatie en verandering lijkt het lastig om het maximale nut uit de technologie te halen. Dit is zo jammer want technologie kan zoveel betekenen voor mensen.

Dit snijvlak is erg interessant zo zijn wij bezig om een tweede versie van de DiGiFit scan te ontwikkelen. Het interessante aan het ontwikkelen van zo’n scan is dat je met data kan weergeven hoe digitaal fit een organisatie is en hoe digitaal vaardig haar werknemers zijn. Zo kan de technologie helpen om een beter beeld te krijgen van de mens.

Heel cliché maar trouw blijven aan jezelf.

Wat is jouw belangrijkste motivatie/ drijfveer ten aanzien van werk?

Het gave aan mijn vakgebied vind ik de wisselwerking tussen de technologie en de mensen. Aan de ene kant heb je de techniek dit is heel feitelijk. Technologie werkt volgens bepaalde regels, wordt er niet aan die regels voldaan dan werkt je software/programma/systeem niet.

Aan de andere kant heb je de mens. De mens leeft niet per se volgens logische regels welke de technologie wel gebruikt. Vaak zitten mensen helemaal niet te wachten op een technologische verandering, zoals een update of een nieuw programma. Voor ieder mens is de impact van de technologie anders. Dat vind ik zo interessant aan het vakgebied het zijn twee verschillende werelden met hun eigen dynamiek welke het werk uitdagend en interessant maken.

Waar ben jij als mens trots op?

De hechte band met mijn familie en specifiek mijn 96-jarige opa welke in deze tijden nog zelfstandig woont en fit door het leven gaat.  De hechte band met mijn familie heeft mij veel opgeleverd in mijn ontwikkeling en geeft veel stabiliteit aan het leven. Dat vind ik erg mooi.

Wat doe je op dit moment?

Ik werk als Office 365 en Adoptie consultant bij Adoptify. Vanuit Adoptify vervul ik verschillende rollen voor verschillende klanten. Erg gaaf, zo ben ik o.a. Adoptie Coördinator Office 365, Trainer, te zien in hacks en nog veel meer. In deze functie zit ik precies op het snijvlak tussen de mens en de technologie, een erg gave baan.

Wat wil je bereiken als professional?

Ik vind het belangrijk om te blijven groeien, elke maand wil ik terug kunnen kijken en denken “ik ben een betere versie van mijzelf dan een maand geleden”.

Wat is het beste advies wat jij ooit hebt gekregen?

Heel cliché maar trouw blijven aan jezelf.

 

Niek werkt als Adoptie & Change consultant bij Adoptify. Adoptify ondersteunt grote organisaties wiens ICT is gestoeld op Microsoft 365 en MS Teams bij het implementeren, beheren en goed in gebruiken nemen.