Wie is Farida en wat is haar visie?

Wie is Farida en wat is haar visie?

  • Wie ben je en wat doe je het liefst? 

Mijn naam is Farida en ik ben een zzp’er in het HR & Recruitment vakgebied. Voor een deel van mijn tijd ben ik werkzaam voor Groei-it. Daarnaast doe ik diverse klussen voor verschillende klanten. Ik heb 7 jaar in loondienst gewerkt voor 2 werkgevers. 2 jaar bij Albert Heijn in een allround HR functie op 1 van de distributiecentrums. Daarna heb ik 5 jaar bij Sogeti gewerkt in verschillende rollen. Ik ben begonnen als IT recruitervervolgens een 2e rol daarnaast vervuld als stage coördinator en tot slot werkzaam geweest als unitmanager van de afdeling Mobile.  

 

Na 5 jaar bij Sogeti ben ik in oktober 2017 voor mezelf begonnen. Met als doel organisaties verder te helpen als het gaat om HR en Recruitment. Ik houd van de afwisseling en een verbeterslag te kunnen maken bij een klant. Ik haal veel plezier uit het bij elkaar brengen van organisatie en mens. Dat daar een goede match in is en dat er een mooie samenwerking ontstaat. Ik vind het belangrijk dat je als organisatie de juiste kennis & kunde en personality binnenhaalt en dat de medewerker op een plek terecht komt waar er ruimte is voor groei en ontwikkeling. De IT-branche en de huidige arbeidsmarkt maakt dat dit een uitdaging is die ik graag aanga en elk succes die ik behaal geeft om die reden des te meer voldoening!  

 

Ik heb mij met veel enthousiasme aangesloten bij Groei-it omdat de aanpak en kijk op organisatie en mens bij mij past. Een aanpak die onderscheidend is en garant staat voor succes. Daarnaast ken ik Mounia als oud-studiegenoot en oud-collega en Stephany als oud-collega. Mijn ervaring met beiden is een prettige en professionele samenwerking waarbij we elkaar goed aanvullen en samen iets moois neer kunnen zetten. 

 

  • Wat wilde je worden toen je jong was en waarom? 

Ik wilde vroeger stewardess worden. Als kind heb ieen aantal jaar in Suriname en Curaçao gewoond. Op jonge leeftijd vloog ik regelmatig met mijn moeder naar Nederland om op bezoek te gaan bij familie. Ik was onder de indruk van de mooie en lieve stewardessen en daardoor ben ik gaan denken, dat wil ik worden als ik later groot ben.  

 

Op wat oudere leeftijd ben ik van dat idee afgestapt. Ik wist dat ik iets wilde doen met het helpen van mensen. Dit komt ook door mijn moeder die haar hele carrière met veel passie als verpleegkundige heeft gewerkt (inmiddels al een tijdje lekker met pensioen). Daardoor gekozen voor de MBO opleiding Doktersassistent.
Na het afronden van de opleiding had ik snel besloten dat ik toch verder wilde studeren en ondanks dat het een leuke opleiding was wilde ik dit in een andere richting doen. Ik ben goed na gaan denken in welk vak gebied ik uiteindelijk aan de slag wil en welke HBopleiding daar het beste op aansluit. Uiteindelijk heb ik voor het HR-vakgebied gekozen en ben ik gestart met de opleiding Human
resourcemanagement deeltijd/duaal.
Een keuze waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb 

 

  • Hoe ben je terechtgekomen in de wereld van IT en Recruitment en wat heeft je in deze wereld gehouden? 

Bij Sogeti ben ik voor het eerst echt in aanraking gekomen met de IT-branche. Tijdens het zoeken naar een nieuwe baan kreeg ik een e-mail van MouniaMounia was toen nog mijn klasgenoot. In haar e-mail gaf ze aan dat ze bij Sogeti een openstaande vacature hadden voor een duaal student; 4 dagen werken en 1 dag naar school voor de functie van IT recruiter. Daar heb ik toen op gereageerd en ik mocht 2 weken later starten. Ik kreeg veel ruimte om mijn rol zelf in te vullen en eigen te maken. Een end2end rol met uitstapjes naar o.a. procesverbetering, arbeidsmarktcommunicatie etc. Dat maakte het werk alleen maar leuker. Ook was ik onder de indruk van wat Sogeti allemaal deed en vanaf dat moment was mijn interesse gewekt.  

 

Technologie is inmiddels zo belangrijk in onze samenleving en het is een wereld die constant in beweging isHet idee (meer van vroeger) dat IT saai en stoffig is, is totaal niet het geval. In tegendeel, het is innoverend, veranderlijk en maakt het (bedrijfs)leven makkelijkerEn ik denk dat ik daarom nog steeds graag voor IT-bedrijven werk. 

 

 

Zet je in om je kandidaat de beste beleving te bezorgen, wees betrokken.

  • Wat is jouw visie op recruitment? 

Recruitment is een dynamisch vakgebied waar veel bij komt kijken. Denk aan sales, marketing, gesprekspartner zijn, adviesrol naar de business etc. Dat vraagt een brede set aan skills.  Wat verder voor mij belangrijk is binnen recruitment is dat je in staat bent om mee te bewegen met de veranderingen op de arbeidsmarkt en binnen de
doelgroep(en) die voor jou relevant zijn. Dat jij je in jouw doelgroep verdiept en blijft verdiepen en dat je ondanks de dynamiek en druk die het vakgebied soms met zich mee brengt je het doel niet uit ogen verliest. Dat is het bij elkaar brengen van organisatie en mens die een mooie en succesvolle arbeidsrelatie met elkaar aangaan.  

 

  • Welke tip heb jij voor een beginnend recruiter?  

Zet je in om een kandidaat de beste beleving te bezorgen en wees betrokken. Zelfs als er geen match blijkt te zijn op dat moment je alsnog goed uit elkaar gaat. Elke kandidaat kan een ambassadeur worden voor de organisatie waar je werkzaam bent. Een positieve ervaring vergeet een kandidaat niet snel maar een negatieve ervaring vergeet een kandidaat misschien wel nooit 

Je weet niet wat de toekomst brengt. Misschien veranderen er zaken binnen de organisatie of zijn er elders mogelijkheden.