Ik vind het fijn om gewaardeerd te worden.

Onze collega Marjolijn is nu een halfjaar werkzaam voor groei-IT. Hiervoor heeft zij in de zorg gewerkt als o.a. zorgassistente. In deze blog delen wij Marjolijn haar kijk op het thuis voelen in je werk omgeving.

Ik vind het fijn om gewaardeerd te worden.

Onze collega Marjolijn is nu een halfjaar werkzaam voor groei-IT. Hiervoor heeft zij in de zorg gewerkt als o.a. zorgassistente. In deze blog delen wij Marjolijn haar kijk op het thuis voelen in je werk omgeving.

Middels mijn werk wil ik een bijdrage leven aan de samenleving.

Voor mij is werk een manier om jezelf te ontwikkelen, je nuttig te voelen en om iets waardevols bij te dragen aan de samenleving. In mijn carrière tot nu toe heb ik mijzelf vooral ontwikkeld op persoonlijk vlak.

Vanuit mijn gezin van herkomst ben ik automatisch in een verzorgende rol geschoten. Dit was een rol die ik thuis op mij nam en welke ik heb doorgezet toen ik begon aan mijn carrière. Gaandeweg kwam ik erachter dat de zorg toch niet bij mij bleek te passen. Ik wilde juist uit mijn aangeleerde en natuurlijke rol stappen of deze op een andere manier toepassen.

Middels mijn werk wil ik een bijdrage leven aan de samenleving.

Voor mij is werk een manier om jezelf te ontwikkelen, je nuttig te voelen en om iets waardevols bij te dragen aan de samenleving. In mijn carrière tot nu toe heb ik mijzelf vooral ontwikkeld op persoonlijk vlak.

Vanuit mijn gezin van herkomst ben ik automatisch in een verzorgende rol geschoten. Dit was een rol die ik thuis op mij nam en welke ik heb doorgezet toen ik begon aan mijn carrière. Gaandeweg kwam ik erachter dat de zorg toch niet bij mij bleek te passen. Ik wilde juist uit mijn aangeleerde en natuurlijke rol stappen of deze op een andere manier toepassen.

Alles wat je overkomt, brengt jou uiteindelijk op het pad waar je hoort te zijn.

In mijn carrière ben ik ertegenaan gelopen dat mensen heel bekrompen kunnen zijn. Zo krijgen veel mensen bijvoorbeeld geen kans omdat ze niet de juiste opleiding hebben gevolgd. Zelf heb ik meegemaakt dat mijn manager mij op een verkeerde manier beïnvloed heeft, waardoor ik ging twijfelen aan mijzelf en uiteindelijk iets heb opgegeven. Nu ik erop terug kijk, had ik juist gemotiveerd moeten worden door de manager. Gelukkig ben ik ervan overtuigd dat alles met een reden gebeurt en deze situatie mij ook tot het mens heeft gemaakt die ik vandaag de dag ben.

Vraag om mijn mening of luister in ieder geval écht naar me.

Wat een werkomgeving voor mij dan wel goed maakt? Persoonlijk ben ik erg gevoelig voor complimentjes. Maar is niet stiekem ieder mens dat? Ik vind het ook erg prettig als een collega om mijn mening vraagt en wanneer ik ergens bij betrokken word. Zo krijg ik het gevoel dat mijn mening er mag zijn en er graag naar mij geluisterd wordt. Mijn collega’s en leidinggevende kunnen mijn werk dan ook leuker maken door regelmatig met mij te sparren of mij te betrekken bij creatieve projecten.

 

Alles wat je overkomt, brengt jou uiteindelijk op het pad waar je hoort te zijn.

In mijn carrière ben ik ertegenaan gelopen dat mensen heel bekrompen kunnen zijn. Zo krijgen veel mensen bijvoorbeeld geen kans omdat ze niet de juiste opleiding hebben gevolgd. Zelf heb ik meegemaakt dat mijn manager mij op een verkeerde manier beïnvloed heeft, waardoor ik ging twijfelen aan mijzelf en uiteindelijk iets heb opgegeven. Nu ik erop terug kijk, had ik juist gemotiveerd moeten worden door de manager. Gelukkig ben ik ervan overtuigd dat alles met een reden gebeurt en deze situatie mij ook tot het mens heeft gemaakt die ik vandaag de dag ben.

Vraag om mijn mening of luister in ieder geval écht naar me.

Wat een werkomgeving voor mij dan wel goed maakt? Persoonlijk ben ik erg gevoelig voor complimentjes. Maar is niet stiekem ieder mens dat? Ik vind het ook erg prettig als een collega om mijn mening vraagt en wanneer ik ergens bij betrokken word. Zo krijg ik het gevoel dat mijn mening er mag zijn en er graag naar mij geluisterd wordt. Mijn collega’s en leidinggevende kunnen mijn werk dan ook leuker maken door regelmatig met mij te sparren of mij te betrekken bij creatieve projecten.

 

Zie mensen als mensen!

Bij groei-IT helpen wij bedrijven met het vinden en binden van IT-talent en in de manier van werken zie ik zeker mijn persoonlijke kernwaarden en ambities terug. Zo krijg ik ontzettend veel energie van kandidaten helpen met het vinden van hun droombaan. Ik vind het heel belangrijk dat mensen als mensen gezien worden en niet als nummertjes of poppetjes die de functie vervullen. Eén van de kernwaarden van groei-IT is (verrassing) groeien. Dit is ook zeker iets waar ik mijzelf in terug herken. Ik ben namelijk altijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en ben nog lang niet uitgeleerd!

Momenteel ben ik erg tevreden over waar ik sta en wat er nog voor mij ligt. Werken bij groei-IT is uitdagend, gezellig en soms een tikkeltje chaotisch. Dit past precies bij mij!

Herken jij jezelf in Marjolijn haar verhaal of denk jij hier anders over? Volgende week delen wij Roderick zijn kijk op een goede werkomgeving met jullie.

Zie mensen als mensen!

Bij groei-IT helpen wij bedrijven met het vinden en binden van IT-talent en in de manier van werken zie ik zeker mijn persoonlijke kernwaarden en ambities terug. Zo krijg ik ontzettend veel energie van kandidaten helpen met het vinden van hun droombaan. Ik vind het heel belangrijk dat mensen als mensen gezien worden en niet als nummertjes of poppetjes die de functie vervullen. Eén van de kernwaarden van groei-IT is (verrassing) groeien. Dit is ook zeker iets waar ik mijzelf in terug herken. Ik ben namelijk altijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en ben nog lang niet uitgeleerd!

Momenteel ben ik erg tevreden over waar ik sta en wat er nog voor mij ligt. Werken bij groei-IT is uitdagend, gezellig en soms een tikkeltje chaotisch. Dit past precies bij mij!

Herken jij jezelf in Marjolijn haar verhaal of denk jij hier anders over? Volgende week delen wij Roderick zijn kijk op een goede werkomgeving met jullie.

Andere interessante blogs.

Andere interessante blogs.