Wat kan jij als HR nu doen?

Wat kan jij nu als HR doen?

Het zijn onzekere tijden, we vallen in herhaling als wij zeggen dat wij momenteel met z’n alle verkeren in bizarre omstandigheden. Het corona virus zorgt voor onzekerheid. Bedrijven worden momenteel financieel hard geraakt. En dat zien jouw medewerkers ook. Jouw medewerkers maken zich zorgen over hun baan. Ze zullen het niet allemaal hardop zeggen maar het is wel iets wat door hun hoofd schiet. ‘’ Hoe gaat het nu financieel met de organisatie?’’ ‘’ hoe lang kunnen wij de situatie aan?’’ ‘’ ik hoor via via dat klanten zich terugtrekken, heeft dit impact op mij?’’. Allerlei vragen waar jouw medewerkers mee zitten.

Laat je gezicht zien!
Blijf in contact met jouw medewerkers. Probeer dagelijks te kijken hoe het met iedereen gaat. Hoe is het thuis? Hoe is het met het gezin en de kinderen? Zijn er zieken thuis of is alles onder controle?
Initieer zelf het gesprek en vraag vooral naar hun gevoelens. Hoe zitten ze erbij? Waar denken ze over na? Waar maken ze zich zorgen over? Probeer zoveel mogelijk te verbinden door vragen te stellen en goed te luisteren.

Kies het juiste platform
Zorg ervoor dat je thuiswerken ook goed faciliteert. Stel met spoed een document op waar je medewerkers informeert over onderwerpen zoals documenten delen, beeldbellen, houding, maar ook zaken rondom security. Zorg voor een handleiding rondom thuiswerken, en voor een demo zodat je medewerkers kan meenemen in het gebruik nemen van een platform. Wijs één persoon aan die in deze situatie aanspreekpunt is als het gaat om techniek en thuiswerken. Zodat iedereen weet bij wie hij of zij terecht kan voor vragen.

Organiseer meetings
Wat jouw medewerkers nu vooral missen is de gezelligheid, de kopjes koffie en interactie met collega’s. Probeer zoveel mogelijk samen te komen, vraag teamleiders om dit te initiëren of te faciliteren.  Denk aan een dag start waarbij iedereen met zijn kop koffie de dag doorneemt, of een kennissessie tijdens de lunch en blijf vooral doorgaan met de vrijdagmiddagborrel.

Dit is het moment om jezelf als werkgever te laten zien!

Onboarding
Bel alle kandidaten die op korte termijn bij jou gaan starten, vraag hoe het met ze gaat en neem ze mee in het protocol van de organisatie. Informeer ze ook over wat zij kunnen verwachten en hoe de inwerkperiode eruit ziet. Bel niet alleen de mensen die in april gaan starten maar ook de mensen die instromen in mei, juni, juli etc.  Wellicht kan je hun nog niks zeggen over een inwerkperiode maar neem ze iig mee in wat zij wel of niet kunnen verwachten afhankelijk of de situatie zich doorzet. Besef je dat deze mensen hun vastigheid hebben opgezegd en ook niet weten wat komende tijd gaat brengen. Een telefoontje is erg prettig. En zorgt wellicht voor geruststelling. Veel nieuwe medewerkers zullen zich namelijk nu afvragen ” gaat het nog allemaal door?”

Offboarding
Wellicht hebben een aantal medewerkers ontslag genomen en gaan zij binnenkort de organisatie verlaten. Zorg voor een goede overdracht, doe een exit gesprek en nog belangrijker vraag hoe ze het vinden om nu over te stappen. Mochten ze onzeker zijn of mocht hun nieuwe functie teruggetrokken worden kijk dan of ze wellicht kunnen blijven.

Gezondheid
Zorg ervoor dat je medewerkers steeds een reminder stuurt over voeding en bewegen. Probeer leuke challanges te verzinnen die hieraan bijdrage. Je kan ook een Yoga juf inhuren die online jouw medewerkers meeneemt in de oefeningen. Hoe hilarisch is dat? Samen heb je dan een vast moment dat je echt met elkaar gaat bewegen.

Leiderschap
Denk samen met teamleiders na over hoe je een team vanaf een afstand kan aansturen. Hoe zorg je ervoor dat de communicatie soepel verloopt? Dat mensen gemotiveerd blijven? Maar ook dat men deadlines kan halen, wetende dat er thuis een heel gezin rondloopt.

Corona nieuwsbrief
Begin met een nieuwsbrief speciaal over corona. Deel vooral wat de impact is op de organisatie, de maatregelen die getroffen zijn en de verwachtingen naar de toekomst toe. Maak het informeel door leuke tips te delen, en foto’s van collega’s die thuis bezig zijn met bijv. een challange of sporten.

Voor iedereen is dit een nieuwe situatie. Het is dus meer dan logisch dat jij niet altijd weet wat je moet doen. Zolang jij blijft communiceren zullen jouw medewerkers dit waarderen. Heel veel succes in deze bizarre tijd!

Vergeet je medewerkers niet te verassen, stuur ze een kaart of een pakketje met eten en drinken. In moeilijke tijden krijg jij als werkgever de kans om jezelf echt te laten zien.

Wil jij jouw onboarding volledig digitaal? Wil jij een leuk en inspirerend programma? Wij kunnen binnen 2 dagen een online onboarding volledig voor je neerzetten, één die jouw medewerkers nooit zullen vergeten. Geef jouw nieuwe medewerkers een warm welkom! Wil jij weten hoe? Stuur een mailtje naar Mounia@groei-IT.nl