De gouden kooi: ik ervaar geen werkgeluk maar verdien veel geld! Wat nu?

 

De gouden kooi: ik ervaar geen werkgeluk maar verdien veel geld! Wat nu?

 

Een gezin, een hoge hypotheek, 2 mooie auto’s voor de deur en elke 6 maanden vertoeven op de Caribbean. Wat hebben ze het toch goed voor elkaar denken de buren! Maar wat nou als je het goed voor elkaar hebt maar geen werkgeluk ervaart? Als het werk wat jij doet jouw enorm veel energie kost? Of je geen voldaan gevoel krijgt van je werk?

Geld wordt steeds minder belangrijk. Daar waar het op nummer 1 stond zien we een verschuiving naar plezier hebben op het werk. Je moet het wel leuk hebben, je moet wel iets doen waar je energie van krijgt. En tuurlijk moeten je inkomsten stabiel blijven. Maar hoe kom je los uit een omgeving waar je het financieel goed hebt maar met enorme tegenzin werkt?

Volg je hart!

De truc is om de juiste balans te vinden tussen jouw passie, jouw talent en een acceptabel inkomen. Als je maximaal inzet op een hoog inkomen kan dit resulteren in de spreekwoordelijke gouden kooi. Zet je maximaal in op je talent dan kan dit resulteren in nutteloosheid, omdat je geen doel nastreeft met jouw talent. En als je maximaal inzet op je passie kan dit resulteren in teleurstelling, omdat je mogelijk niet het juiste talent bezit om hier werkelijk vorm aan te geven.

Het ironische aan dit verhaal is dat werkgeluk dus zowel kan ontbreken bij mensen die veel verdienen als bij mensen die weinig verdienen. Hoe moeilijk het ook is om jouw passie los te laten, jouw talent doelgerichter in te zetten of inkomen in te leveren, besef jezelf goed dat jouw levensklok doortikt. Zorg er dus voor dat je niet te laat beseft dat je het toch graag anders had gedaan. Zit je dus in een gouden kooi zet dan je trots opzij en volg je hart.